Znowu dzisiaj mylem i znowu po wyschnieciu sa brzydkie osady z wody . Jak tego uniknac ? Czy wogole sie da czy trzeba czyms to usunac przed woskowaniem ?
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
Ja po wczorajszym myciu u teściów (maja twarda wodę) tez miałem dużo kropek po wodzie niestety nie miałem ręcznika do osuszania pod ręka (spontaniczne mycie :P ) i ziołem sobie MF i środek z Scholla SW 20 i super wyszło a SW jeszcze dodatkowo nabłyszczyło lakierek
Cholera do czego to doszło ... auto musi mieć swój ręcznik ...
A poważnie gdzie takowy kupić ? Co się najlepiej sprawdza ? Mikrofibra ? Złe są chyba takie co zostawiają jakiekolwiek paprochy.
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
Cholera do czego to doszło ... auto musi mieć swój ręcznik ...
A poważnie gdzie takowy kupić ? Co się najlepiej sprawdza ? Mikrofibra ? Złe są chyba takie co zostawiają jakiekolwiek paprochy.
Co się najlepiej sprawdza ? Mikrofibra ? Złe są chyba takie co zostawiają jakiekolwiek paprochy.
Mikrofibra. Może być nawet jednostronna (wtedy ją odpowiednio składamy włosiem na zewnątrz) byle odpowiednio duża żeby jak najwięcej wody mogła wessać w siebie. W czasie wycierania oczywiście ją wykręcamy i zbieramy dalej.
A teraz pytanie ode mnie:
Kończą mi się:
Meguiar's Natural Shine
Meguiar's Quik Detailer
Meguiar's Gold Class Trim Detailer
Meguiar's NXT Generation Glass Cleaner
glinka Meguiar's
Kupować te same czy znacie lepsze (i np. tańsze) odpowiedniki?
można zastąpić POORBOY'S NATURAL LOOK, mi jakoś bardziej on psuje i do tego tańszy :wink:
Zamieszczone przez zpluta
Meguiar's Quik Detailer
jak Ci psuje to kupuj LAST TOUCH, podobno to samo tylko trochę ulepszone, a po za tym prawie 4 litry starczy Ci na długo
Meguiar's Gold Class Trim Detailer
zamień na FINISH KARE 317 EXTERIOR TRIM RESTORER zdecydowanie bardziej trwały i wydajniejszy
Meguiar's NXT Generation Glass Cleaner
w przypadku tego specyfiku zależy czy chcesz środka do codziennego czyszczenia szyb czy raz na jakiś czas, jeśli to drugie to polecam AUTOGLYM CAR GLASS POLISH a gdy szyby nie są mocno zasyfione można zawsze przelecieć detailerm
glinka Meguiar's
niema co przepłacać za megsa lepiej kupić BILT HAMBER, równie dobra a do poślizgu używasz wody
Czy to wyczyścić tak, żeby nie zostały ślady lub inne plamy?
Vanish do dywanow, troche cieplej wody. Odpowiednia szczotka z miekkiego wlosia. Mieszanke vanisza i wody na szczote, wcierasz, a pozniej czysta sucha szmatka zbierasz piane - u mnie dzialalo rewelacyjnie i zaden specjalny Megs nie byl mi potrzebny :szeroki_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Znajomy poprosił mnie o zajęcie się autem jego teścia... auto od 2 lat nie sprzątane tylko myte na automatach, przód auta lakierowany.
proces polegał na umyciu auta z zewnatrz + mycie silnika oraz porządne sprzątanie wnętrza i pranie tapicerki. nadprogramowo troszkę przepolerowałem auto dla lepszego efektu.
Komentarz